Uitnodiging Stripvosuitreiking 2010De Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde nodigt u van harte uit op de uitreiking van de twee Stripvossen van 2010.

Stripauteur Ken Broeders wint de Stripvos 2010 voor het beste Nederlandstalige album met "De Purperen Vloek", het eerste album uit zijn Apostatareeks. De bekroning is het resultaat van een democratische stemming. Het virtuoze vakmanschap van Ken Broeders haalde veruit de meeste stemmen van collega-tekenaars en scenaristen.

Peter Bonte is de winnaar van de Stripvos voor de meeste verdienstelijke persoon op stripgebied in 2010. Ook zijn verkiezing kon rekenen op de meeste stemmen van de stripmakers. Peter is een Brugse uitgever met een passie voor de strip. Zo geeft hij naast oude strips ook werk van debutanten uit en is hij een pionier op het gebied van de stripdatabank en de digitale strip voor de iPad.

De uitreiking van beide Stripvossen vindt plaats in het Belgisch Stripmuseum in de Zandstraat 20 te Brussel op zaterdag 22 januari 2010 omstreeks 17u30. U wordt uitgenodigd op de receptie die deze heuglijke gebeurtenis met de nodige speeches en sfeervolle muzikale begeleiding zal omlijsten.

Hartelijk dank voor uw komst!

Wij zien elkaar op 22 januari.

Marc Verhaegen

Voorzitter Stripgilde.

Populaire posts van deze blog

Gentse stripbeurs en nieuwe uitgaven

Veiling en dagaanbieding

Gentse Stripbeurs